si cantek & kachak ;)

Wednesday, December 28, 2011

nama saya....

assalamualaikum..



hey korang, nama saya Amanina binti Mohtar, kawan panggil saya aman, femli panggil saya dekna, sedara-mara panggil saya nina, anak-anak buah panggil saya oshu(err). ok dah cukup, aku kali ni nak cerita pasal nama orang, tu aje.

nama sangat penting dalam kewuujudan kita, sampai ada pepatah 'harimau mati meninggalkan belang, manusia mati meninggalkan nama', nama memberi kita identiti, nama juga menggambarkan personaliti(mungkin). dan selalunya melalui nama, kita boleh menentukan agama juga bangsa seseorang.

ada nama yang ada makna, ada nama yang takde makna, ada yang namanya panjang, ada yang namanya pendek(abjad banyak dan tidak banyak, sila jangan lurus bendul), ada yang namanya sedap, ada yang namanya pelik(cover word), ada yang senang sebut, ada yang belit-belit tapi sedap(cover lagi), dan macam-macam jenis nama lagi.

jadi, salah siapa? baiklah, jangan salahkan sesiapa, bersyukurlah sebab ada nama. aku cuma pelik bila nama orang tu panjang-panjang, lagi panjang dari nama bapak dia, tapi panggil pendek gila, kalau boleh, nak sebut satu abjad je, apakah?



mungkin sebab nama ni boleh membentuk karekter, maka ibu bapa kalau boleh nak letak satu perenggan nama untuk anak mereka(err), tapi tak salah kot(aku tak rajin pula nak kaji hukumnya), sekurang-kurangnya, kalau nama anak tu ada 4 perkataan, boleh panggil satu hari satu nama.

p/s ; maaf jika ada yang terasa, tapi ini realitinya, seperti biasa, gambar dari pakcik Google ;)

Sunday, December 25, 2011

perasaan telegram

assalamualaikum..





(aku nak skip bab pendahuluan dan isi penting)  bila sepatutnya aku rasa sedih(something like that), its only came 2-3days after something happen, here is an example, kalau hamster aku mati, aku akan sedih beberapa hari kemudian, not at the moment actually, get the picture? that's why it is telegram's feeling. 


p/s ; pictures by uncle Google ;)


Sunday, December 18, 2011

bila aku taktau nak post apa....

assalamualaikum.

seperti biasa, bila takda apa-apa yang best nak dikongsi bersama disini, aku akan mengepost apa-apa yang aku suka, tak kira repekan, rekaan atau apa-apa saja. *berapa banyak 'apa-apa' daaa.

even masa menaip ni pun aku tengah berfikir, 'apa nak post ni? apa nak post ni? apa...' *pangg tampar diri sendiri* ouh, btw(terus ingat), jumaat lepas aku ada ikot rombongan pergi tempat orang yang homeless, the location is nearby with masjid jamek, kitorang pergi under kelab kaunseling uitm, even though kitorang bukan ahli, kitorang ikot je ;)

semua yang pergi adalah student perempuan, hell yeahh, heaven gila duduk dalam bas tayah nak cover tidur bagai *as if. pergi balik hari, and ada sebab kenapa aku tak balik rumah akak aku je dah alang-alang turun kl tu, sebabnya hari sabtu ada gotong royong dekat kolej aku, dan kehadiran amat penting untuk menjamin kependapatan kolej untuk aku pada sem depan.

berbalik kepada cerita, so, dah alang-alang tempat tu dekat je dengan masjed jamek, kitorang tak lepaskan peluang pergi jalan masjid india untuk shopping, certainly not me sebab saving, ceh.. first of all, we having lunch at burger king before going to masjid india. kawan-kawan aku ni kemain lagi, beli baju, beg, tudung, woah, who does't know, GIRLS, hehe.

kami diberikan limit masa, so, we were rushed to get what we want. and, as times ended, kitorang naik bas dan meninggalkan kota Kuala Lumpur. sampai segamat pun maghrib, balik bilik, super lepak. but i really had a wonderful time with my classmates.



p/s; ouh, most of em' is my classmates ;)

Monday, December 12, 2011

Larva animation kinda awesome!

2 watak utama, si kuning selalu lebih bernasib baik dari si merah

siri animasi dari korea, sangat awesome, setiap video animasinya akan berdurasi dua minit dan ke bawah, tidak berdialog. mungkin tak ramai sangat yang tahu. aku pun kawan aku yang ajar tengok. *tengok pun nak kena ajar -_-"

bila orang dengar nama larva je, mostly akan rasa geli, tapi percayalah, larva animation ni sangat kiut dan kelakar.  meh layan satu episode yang aku suka ;)


the rest, korang bolehlah cari dekat Youtube, tengok sampai lebam ;)

Friday, December 9, 2011

mengada

assalamualaikum.

lately ni aku rasa citarasa aku mengada gila! like seriously, for some reason aku rasa annoyed with certain things. such as;

-cerita melayu yang tah pape, cerita omputeh yang mengarut, cerita cerita sampah.

-lagu-lagu yang mengarut.

-orang yang taksub with anything.

and bla bla bla... tah, bajet macam aku ni bagus la nak tak suka apa yang kononnya tak best bagi aku kan? this is what i feel for now -_-"

Thursday, December 1, 2011

my childhood

assalamualaikum....

masa kecik, mesti banyak benda yang korang ingat sampai sekarang.. unless korang hilang ingatan o_O

masa kecik, mak aku cakap 'masa makan jangan beralih alih tempat, nanti banyak laki' tapi yang aku dengar 'nanti banyak kaki' so aku takut sangat and stay satu tempat sampai habis makan, kalau la aku tau banyak laki, tak lah kesah sangat, best la jugak kan, dari banyak kaki, pehh, pelik -,-

masa kecik, aku dengar orang cakap bab*, aku tak tau benda tu salah, so aku sebut sebut sesuka hati, dan bila abah aku dengar, dia cepuk mulut aku. lepas tu, aku tak sebut sampai kesudah, sampai mak aku tanya 'b a b *(mengeja) bunyi dia apa dik?' dan jawab aku 'taktau' padahal tahu tapi takut -,-

masa kecik, aku kuat bertandang dekat rumah jiran aku, anak anak ibu dan ayah angkat aku ni lebih kurang baya aku, tu yang seronok je aku berumah dekat rumah diorang entah diorang suka entah tak(tak malu kan?), mak aku selalu panggil aku balik sebab dah tak ingat rumah sendiri walhal rumah kitorang sebelah menyebelah -,-

masa kecik, aku pernah menyorok kat belakang pintu bilik sampai berpeluh peluh sebab taknak jumpa orang yang aku tak suka bila dia datang rumah aku, padahal boleh je tutup pintu pasang kipas lepak-lepak atas katil -,-

masa kecik, bibir bawah belah kiri aku pernah berlubang sebab terhentak dekat besi pemegang jongkat jongkit dekat taman permainan kawasan perumahan aku, kena 3 jahitan, makan roti cicah horlicks je lepas tu. bahana sebab pergi taman tak bagitahu mak -,-

masa kecik, cikgu darjah satu aku tak suka aku, tapi aku tak ingat kenapa -,-

masa kecik, uda aku ada lukiskan satu kartun budak perempuan pakai tudung comel, dia cakap tu aku, tapi aku menangis dan koyak koyak lukisan tu sebab aku rasa dia macam perli aku je -,-

masa kecik, bila aku nangis, mak aku tak bagi diam, dan aku terus diam, dia cakap aku melawan, tapi sebenarnya aku terfikir 'sampai bila aku nak menangis kalau mak tak bagi diam ni?'. dan ada sorang cikgu tu jadi anak murid mak aku dan aplikasikan cara mak aku kat anak murid dia and its working -,-

masa kecik, aku tak pandai bergaul, bila ada orang datang ajak aku main, aku menyorok belakang abah aku, ada sekali tu, aku menyorok belakang abah, dia terkentut, like seriously -,-

masa kecik, aku pernah kena langgar dengan basikal dan tergolek golek macam dalam cerita hindustan tu, kening aku luka dan berparut sampai sekarang -,-

masa kecik, aku ada penyakit, dan mak abah aku bawak berubat, aku ingat apa orang tu cakap, 'budak budak yang datang berubat dengan saya, insyaAllah lepas ni berisi' lebih kurang camtu lah ayat dia dan terbukti -,-

masa kecik, macam macam benda berlaku, bila dah besar, semua orang teringin kembali ke 'masa kecik' ;)

Tuesday, November 29, 2011

kawan UiTM

assalamualaikum..

yeah, aku ni antisosial, kat uitm ni kawan ngan perempuan je, budak laki pun cuma bebudak kelas je, kawan perempuan pun budak kelas ngan budak hostel je, kenal orang punn susah, dengar orang gossip gossip sebut nama budak tu, budak ni, memang haramlah aku nak kenal, orang upk, jpk aku kenal 2-3 ketul je waima aku duduk hostel dah 5 sem.

senang cite, aku tak berapa minat saja-saja nak tau hal orang yang aku tak kenal, yelah, diorang pun bukan kesah nak tau hal aku kan.

kat sini aku ada dua side kawan, which are kawan kelas dan kawan hostel. disebabkan, kawan kawan hostel aku tak sama course ngan aku, macam orang lain yang always stick together sebab sama course kelas juga hostel, so aku mesra(err) ngan both kawan kelas dan kawan hostel, macam orang ada dua bini, adil dan saksama(err errrr).

bila masa kelas, yeah, mestilah pergi ngan kawan kelas kan, balik kelas pergi makan sama, borak borak pasal semua benda. then bila balik hostel, jumpa kawan kawan hostel pulak, lepak sesama, tengok movie sesama.

okay, actually aku spend more time with kawan kawan hostel la kan, sebab jumpa diorang day and night tak macam kawan kelas yang jumpa time kelas je. kalau bawak balik rumah pun, setakat ni, aku pernah bawak kawan hostel je. dan sedara tanya, 'satu course ke?', yup tu soklan wajib.

but still, tak kira la kawan hostel ke, kawan kelas ke, aku rasa they can be called as bestfriends even if i think i dont have any before. masing masing dah besar kan, be profesional in facing problems is important. love my friends ;)

Saturday, November 26, 2011

salam ma'al hijrah 1433H

assalamualaikum.

credit to pakcik google


salam ma'al hijrah buat semua muslimin dan muslimat yang masih diberi peluang untuk hidup di tahun baru ini, semoga kita dapat berhijrah dari miskin ke kaya, dari sakit ke sihat, dari kurus ke gemuk, eh, gemuk ke kurus, dari bebal ke bijak, dari malas ke rajin, pokoknya, dari buruk ke baik lah!

orang selalu sebok nak pasang azam baru bila masuk tahun baru masihi, tapi aku nak buat azam baru untuk tahun baru hijrah kali ni. lagipun aku dah start semester baru. maka, aku berazam untuk ;

-tak tinggal solat lima waktu, serta ganti solat2 yang tertinggal.
-baca ayat Quran, at least 2 ayat setiap hari.
-tak ponteng kelas tanpa sebab.
-kurangkan makan(hopefully)
-rajin belajar(hopefully)
-berfikir dengan betul sebelum buat apa-apa keputusan lepas ni.

dan banyak lagi sebenarnya, tapi slowly la der -,- harap-harap, Allah permudahkan urusan aku tahun ini, kuatkan iman aku, lindungi aku dari hasutan syaitan yang direjam, amin ;)

Sunday, November 13, 2011

jadi adik(untuk paradik. para adik*)

assalamualaikum.

ramai orang yang bukan adik akan berfikir begini..

-bestkan jadi adik?
-wah, mesti manjakan jadi adik?
-mesti nak apa-apa pon dapat kan?
-kan? kan? kan?

okay, walaupun sebagai seorang adik yang mithali, aku rasa jadi adik memang tak best ahhhh!! sebab...

-kau akan dibuli kakak dan abang for sure!
-kau akan dipinggirkan mereka(masa kecil, sebab diorang rasa diorang dah besar)
-kau akan dibiarkan rasa keseorangan di dunia ni(okay, ni komik)
-kau akan disuruh sesuka hati walaupun hati kau tak suka. erk.

tapi sebenarnya, mereka takkan sekejam tu all da time sebab...

-bila keluar dengan kakak-kakak(yang dah bekerja for sure), you'll never spend your own money, tak kesah lah diorang guna 'gores dan menang' ke, cash ke, debit ke, yang penting diorang bayar. that's just awesome!!

p/s ; just gives and takes je dengan mereka, do something for a price ;)

Wednesday, November 9, 2011

wordless wednesday (video matlutfi90)


p/s; mamat ni gila sempoi, buat mimik muka mintak tampaq manja tol! yes, aku kipas susah mati dia dah lama dahh!! ;D

Wednesday, November 2, 2011

wordless Wednesday (childhood)

abang sedara, abang, kakak sedara dan aku :D
p/s : nampak sangat malas bebenor nak update =.=

Tuesday, October 25, 2011

al-kisah si pembuli

Assalamualaikum.

al-kisah tersebutlah kisah seorang usu yang perlu menjaga anak-anak saudaranya setiap petang hingga ke waktu tidur, taib. okay, tugasan aku sepanjang cuti ni adalah, ambil twins dari nursery(jam 6), bagi makan, tengok diorang main, mandikan, siapkan susu-susu diorang, tengok diorang main lagi. sebab ibu diorang balik petang yang amat.

beberapa hari ni, angah aku pergi bangkok, urusan kerja, anak-anak dia si huzaifah dan nadia tinggal kat umah uda, ma aku jaga. and lately, twins pulak, terutama rania suka buli nadia, kesian budak tu. aku tak tahu lah, lepas aku cakap dia good girl hari tu, sekarang dia jadi sangat aggressive. stress sekejap aku ni. 

aku perhatikan, twins balik dari nursery je, beberapa minit kemudian.... nadia dah terjerit bagai, melarikan diri dari twins. FYI, nadia ni halus je budaknya, bukan makhluk halus, tetapi kecik orangnya, walaupun dah 2 tahun lebih umur dia, tapi kalau korang tak pernah tengok dia, dan dengar suara dia, mesti korang tak terfikir yang dia tu kecik. tak macam aku, suara sebesar badan ~_~

okay, back to the story, antara rania dengan rayyan ni, rania la yang paling...(aku tak tau nak discribe macane), dia yang aim nadia gila-gila, pantang orang tu leka, dia rampas pacifier nadia, campak jejauh, aduh, aku tak tahu la apa dendam kesumat dia kat orang tu tah. rayyan kadang-kadang je masuk campur dan buli bersama. dan aku tengok, nadia agak baik lah dengan rayyan sebab orang tu tak buli dia macam rania.

rayyan dengan rania pun tak kurang juga buli sesama sendiri, contoh, rayyan tarik rambut rania, cubit rania, tarik baju rania sambil berlari, rania pula, cekau muka rayyan, semua bahagian badan rayyan pun dia boleh gigit, tangan, kaki, perut, belakang(konon peluk dari belakang sambil membonceng motor menan diorang), seram juga lah aku tengok bila diorang ni bercekau. 

nadia dengan rayyan kalau kena marah sikit terus melalak, merajuk, merengek. tak macam rania, muka maintain tak bersalah sambil tangan masih berjalan mencekau etc. series, muka sangat cool, like nothing happen! 

ini lah ketua yakuza kecil, lihatlah dunia, betapa ganasnya beliau.
mamat tu sedih sebab rania peluk dia dari belakang, fobia. dan nadia.

p/s ; untuk anak-anak sedaraku, kalau korang baca bila dah besar nanti, jangan marah pula, bersyukur lah ada orang macam usu ni nak mendokumentarikan kisah korang :)



Sunday, October 23, 2011

apple crumble tanpa pastri

assalamualaikum. 

dah lama tak ber'baking', tetibe aku menjadi rajin tak terhingga malam ni untuk mem'baking' sesuatu. padahal bukan susah pun sampai nak jadi rajin tak terhingga bagai. kuantiti bahan-bahan, aku ikot suka hati je, tapi kalau nak tepat, boleh guna 5 biji epal, 3/4 cawan gula perang, 4 cawan tepung, 250g butter bahagi 2 :D

epal dipotong dadu, masak dalam kuali dengan gula melaka(patutnya brown sugar, tapi sebab takde, apa yang hade jela). biarkan ia sebati dalam kuali tu(10minit) sambil ramas-ramas tepung gandum dengan butter sampai jadi macam serbuk roti(bread crumbs), letak garam sikit. 

dah siap ramas-ramas tepung, masukkan epal yang dah dimasak dengan gula tu ke dalam bekas pembakar, taburkan tepung yang dah macam serbuk roti tu dibahagian atas sampai tertutup semua epal dalam bekas pembakar. ratakan dan jangan tekan atau mampatkan. bakar dalam oven dengan suhu 200 darjah C selama 30 minit.



boleh dimakan dengan ice cream

see, campak campak campak, dah jadi, bahan pun tak banyak ;)

p/s ; tetibe dah macam rancangan masak-masak pulak -_-"

Thursday, October 13, 2011

my current attention.

assalamualaikum.

here i am, once again, nak cerita pasal 'perilaku' atau bahasa penjajahnya, 'behavior' the twin. who the h*ll are they??(amboi, kasarnya bahasa), nahhh tengok!!

Rania & Rayyan

okay, jangan kasar-kasar dah, the twin is budak kecik dua orang ni, bukan orang besar. macam-macam perilaku diorang ni, ada yang buat aku gelak, ada yang buat aku jerit(time tu ada aku kesah korang bebudak ke apa), tapi aku takde la pukul or maki(ishh ishh ishh, tak patut tak patut), anak orang weh, diorang luka sebab terjatuh atau sendiri cari pasal pon aku dah gabra takut mok pok diorang fikir apa(ni kat semua anak-anak sedaraku). tapi setakat acah-acah nak babap or cubit tu sering sekali (you mess with wrong person, ecehh). tapi tetap, tak makan saman(habeslah kalau ibu dia baca ni, lalala).

Rania, dia paling suka bukak diaper dia when ever we are't kept our eyes on her, and because of that, ibu dia pakaikan, safety pin on her diaper(padan muka. haha), so, tak dapatlah dia bukak lagi, but, ia tak habis disitu, lepas tu dia bukak seluar or panties dia pulak, when ever she out of our sight too! this one can't help, just bebel-bebel and put it back on. out off all, she is a nice girl, manja and pretty rough unlike other girls.

Rayyan, he's a lil bit 'spoil'(i'm dead again but haha), he'll cry when ever he did't get anything he want. i'm not kind of 'okay baby, you can get whatever you want, kucikucikuci baby(with smile face all da time)', so i'm just being me and said 'no, takboleh!' that's all, but his acted was like i was pinched or babap him. so drama king. his mood is so unpredictable -,- and out off all, he is a hati batik kid that i've ever know.

Rania and Rayyan are pretty good in making things together, especially in making mess. what are funny about them is, bila aku or sesapa marah one of them, the other one will slap or pulling hair yang kena marah tu, i don't know was it because of helping orang yang marah or orang yang dimarah. ibu diorang cakap 'maybe lepas tu diorang high five and cakap thanks for helping me from getting scold little more longer sis/bro', okay, that was 'imaginasi liar' ibu diorang lah.

tengok aku meniarap depan lappy, sebok ler jugak.


p/s ; but still, i love them, i mean ALL of them, my nephews and nieces, just because i'm staying with this twin now, so they are my current attention ;)

Sunday, October 9, 2011

cuti semester sinonim dengan anak buah

assalamualaikum.

hikhik. lama gila tak update blog, sedikit sibuk ditambah dengan takde apa-apa cerita menarik nak dikongsi. baiklah, sekarang aku dan budak course aku baru mula cuti semester sedangkan budak course lain ada yang dah dua minggu lebih bercuti, was't that a 'bit' unfair? takpelah, benda dah lepas malas nak ungkit ;)

bila cuti semester, korang selalunya buat apa? ada yang berkerja, berfoya-foya, menghabihkan boreh, jadi surirumahtangga sepenuh masa dan lain-lain kan? okay, aku pula tak lain dan tak bukan, duduk rumah merenung masa depan, eceh! :D selain tu, kena jaga anak buah-buah. ngeee~

jarang-jarang jumpa diorang, tapi bila sesekali tengok gelagat diorang, patut gelak besar-besar. mana taknya, si Huzaifah yang lima tahun tu boleh merajuk dengan aku macam orang besar sebab aku taknak bukakkan tin biskut untuk dia, bila dia nak bawak pegi dapur, aku cakap lah 'meh la sini' dia boleh balas 'takyahlah', aku cakap sekali lagi, 'meh la sini, usu bukakkan', dia balas lagi 'takyah' terus menonong pergi dapur. aku tetiba rasa bersalah.

then Huzaifah datang balik dari dapur dengan tin biskut yang dah dibuka, dia buat muka sambil cakap dekat aku 'usu taknak bukakkan kan? huzaif dah suruh ibu bukakkan pon.' ceh, pandai la kau, aku rasa nak gelak pon ada, lepastu masa dia nak balik, aku hantar sampai kereta, mama dia tanya 'huzaif marah usu lagi ke?' dia jawab, 'marah' dengan nada suara tak boleh blah, pastu mama dia cakap lagi 'mintak maaf kat usu cepat!' dia boleh rilek gila sambil reply 'insyAllah'. haha, budak, budak.

budak-budak sekarang ni makin bijak kan? penat nak melayan. ni kisah si Rayyan kembar si Rania, aku dengan ma aku nak ajar dia sebut ibu, aku sebut la 'iiibuuu' dia pon '...........bapak' kitorang dah tergelak-gelak. berapa punya jauh la bunyi ibu dengan bapak tu, pastu ma aku cuba, 'buuu' dia lagi 'pakkk'. lagi sekali pecah perot. haha.

tengok mamat ni camwhore tanpa bimbingan orang dewasa

p/s; cuti sem ni, mesti lagi banyak pe'el diorang kan. mampu ko nak layan? adehhh.

Monday, September 19, 2011

Zac Efron became............?

hello everyone ;)
do you guys ever know this 'lil' fella? yepp, the 'jambu' Zac Efron who became famous since debuted of 'High School Musical' film. ouhhh, all the teenagers girl would think 'i want him to be mine' or 'arhhhhh, i would die for him, he's too cute!!'. but i'm totally not effected at that time, i'm just like 'what the...??'.


look at him, how 'high school's look' was him :D


and how 'jambu' was him LOL...

but after years, he is no longer 'jambu', and i am one of his fan :))


look at his sexy eyes and eye brows (fainted)



look at his sexy muscles (fainted again)


look, how grown ups he is, ouhhh, ILY Zac Efron :D

what i wanna say just, Zac Efron became hotter guys!! don't you think so?? LOL <3




Saturday, September 17, 2011

Jalan-jalan Cari Makan bersiaran dari Aroma Ikan Bakar

assalamualaikum. 

hari ni, abang ipar aku ajak seluruh isi rumah(akak aku, aku ngan anak diorang dua ketul je pon, hehe) pergi makan kat Aroma ikan bakar, tepi laut(i dunno where exactly at), ada kawan abang ipar aku sekali(and i dunno who exactly treat). here we go...


tengok, kereta berderetan...


my sis(red tudung) and rania, depan tu isteri kawan abang ipar aku.






saja nak tunjuk betapa besarnya tempat ni...


tu dia makan baru sampai.





nampak sikit ke? tapi cukup jangan risau ;)




tiga gambar last tu, crew Jalan-jalan Cari Makan tengah shoot scene penyerahan cenderahati dari rancangan tu untuk restoran tu(terbanyak 'tu' pulak). sebenarnya dekat gila ngan kitorang, tapi kamera henpon aku menampakkan mereka kejauhan pula. heeeee~ 

p/s : ramai je yang berambik gambar dengan Qi si host rancangan Jalan-jalan Cari Makan, aku je yang malu-malu sotong dengan beliau. teheeee~




Tuesday, September 13, 2011

manusia dan perasaan

assalamualaikum.

tetiba harini nak berbicara soal perasaan dalam hati dan hanya perlu ditaip disini. tak perlu nak anggap serius tapi masih boleh diambil serius. benda yang nak aku kupaskan ni bukan spesifik tetapi major. soal manusia dan perasaan. manusia, dari zaman nabi adam hingga ke hari ini, bilangannya infiniti, setiap mereka mempunyai perasaan. antara perasaan benci, rindu, dan lain-lain, perasaan sayang menjuarai carta. apa yang mempengaruhi perasaan manusia? semestinya situasi menjadi punca utama.

dalam kita terlampau melayan dan mengikut perasaan hari ini, pernah tak kita terfikir tentang perasaan kita yang mungkin sama dengan mereka diluar sana, tetapi situasinya berbeza? contoh yang paling simple yang otak aku boleh fikir sekarang ni :

'aku sangat happy harini sebab semua orang yang kenal aku wish birthday aku, family dan bestfriends aku buat surprise party untuk aku, dan aku dapat banyak hadiah, sementara ada seorang insan lain diluar sana yang birthdaynya sama dengan aku, tapi tiada seorang pun yang mengingatinya kecuali diri dia sendiri. '

okaylah, tengah happy manalah nak ingat orang lain kan? lumrah. but, while we are sad, never ever think to hurt others, and especially yourself, cuz out there, ada orang lagi sedih dari kita. ye, semua orang pun tahu benda tu, but we keep forgetting it when we are sad. are't we? so, what to do, just face it selagi tertanggung.

i keep thinking about one thing, might not important but i need to bring it out from my head :)

'macam mana orang zaman perang dulu bercinta? macam mana diorang hadapi macam-macam dugaan? while nowadays, dalam suasana aman damai, mereka bercinta bagai nak rak, bila tak jadi, macam-macam benda bodoh mereka buat.'

itu sahaja, sekian.

p/s : aku tak percaya aku dah taip sesuatu yang serius, LOL :D

something that i wanna share :)

assalamualaikum.


kuih raya- cheese tart beli dari rumet dan makan sendiri, not bad. 25 pieces for Rm 13 :)


towel cupcake- dapat masa 'dinner' DBS society. one of my friend thought this is a real cupcake and said 'don't touch the cream' when she hand over it to me. LOL


makanan masa 'dinner' DBS society. lauk raya. tanak complaint :D


pergi MB semestinya nak makan bubur ayam dia. Dah habis makan baru teringat tak snap picture lagi. so, we still have a prove that we loved MB too <3 HEHE


selalunya lepas pegi MB, pegi KFC or MCD pulak, jalan-jalan cari makan kan. tapi tempat common je ;)


sekali sekala minum Red Bull pon best, tapi kalau minum depan guys, mesti diorang macam pelik, ingat minuman ni untuk guys je ke, ladies tak boleh? tak tengok iklan Red Bulleh agaknya, yang 'sweet but not so sweet' tu.